לאחרונה מישהו נפצע ולא קל ע"י דורבן. קראתי בפוסט של זיו החבלן המשטרתי שמי שרודף אחרי דורבן ולא בקטע המיני, לא מכיר דורבנים. הם נמלטים וזריזים אבל יש להם קטע של עצירה בלי איתות ובלי שום התרעה ואולי אפילו כזה הנדברקס חרום ואז קורה הלא רצוי והקוצים ננעצים ברודף הלא מחושב. אומרים שזה מה שקרה לנמר האחרון בארץ ישראל ולא בטוח שאני יודע למקם. הציבור מתבקש להיזהר מחיות הבר ולא להאכיל ולא לחבק ולא בכלל. מותר לנשק באוויר ולעשות מרחוק פוצי מוצי.
יום רביעי, 20 באוגוסט 2025
מילים כדורבנות
יום שבת, 2 באוגוסט 2025
המלך היה ע(י)רום!
לא מתבייש לומר שהאיש היה יוצר שרבים רבים ראו בו משהו חשוב ומשמעותי ואפילו זכה בפרס ישראל. קראתי שכתבו שהיה הגדול מכולם וגם מלך המלכים. מכיר את עבודותיו לאורך השנים ואני סבור שהיה כמעט כלום ושום דבר. חלק גדול מהכיבודים שזכה להם מגיעים מהברנז'ה. בנוסף יודע שהיה חמדן של כסף וניצל אנשים תמימים. אם הייתי צריך לבחור מילה אחת, הייתי אומר טינופת.
רימון ולא בראש השנה
אתמול דיבר איתי קולגה לעבודה. פעם שמעתי אותו מעיד על עצמו שהוא ערס. לא בטוח שאני מסכים איתו ומצד שני קשה להתעלם ממי שמעיד על עצמו. הוא אמר לי כבר כמה פעמים שאני מטומטם בגלל שאני כותב בפייסבוק כל מיני דברים שגם מסכנים אותי ממש וגם מרחיקים ממני קונים ומוכרים כלומר פגיעה בפרנסה.
יום ראשון, 20 ביולי 2025
אריה ליאון פרחי 1897-1959
אודה לכל מי שיכול להרחיב בנושא לפי המסמכים שפה. תודה
יום שישי, 18 ביולי 2025
פלג פנחס לוי וגלגל החיים
פלג פנחס לוי ביקר אותי בחנוק. פעם גם נפגשנו בסיור חינם שעשה בשכונה שלו ברמת גן והמילה מרתק קטנה בשביל לתאר את הרגשתי. את נתניה וסביבתה נשאיר להזדמנות שעוד תגיד בקרוב אמן סלה.
יום שבת, 12 ביולי 2025
תחתום לי בן גוריון נמרץ בבקשה...
מזהים? איך יודעים שזה מקורי? לא יודעים!
יום חמישי, 10 ביולי 2025
רכבת ושיכורים
יום שלישי, 8 ביולי 2025
תערוכת יובל תל אביב אוגוסט 1959.
בקושי זוכר משהו. אולי אתם?
זכרתי משהו אבל לא הייתי בטוח. הייתי בתערוכה ואני זוכר את הורי דוחפים את העגלה וראיתי שמיים. הייתי כמעט בן שנה. איזה זכרון מדהים
איזו הפתעה נעימה: זו המעטפה שאני עיצבתי בשנת 1959 ובזכותה התקבלתי לתפקיד הגרפיקאית של פיקוד הגד’’נע. Amikam P. Salant. Ami Segal
ועוד היא מוסיפה:
הנה הסקיצה בשחור–לבן. כשבקרתי בתל אביב לפגישת מחזור של תיכון עירוני ה’ למלאות 50 שנה לסיום – בקרתי במוזיאון ארץ ישראל, בתל–קסילה, סמוך למחנה הגדנ’’ע בו שרתתי, וגיליתי את המעטפה בספר על ההיסטוריה של הנושא. (בהגדלה ניתן לראות את החתימה שלי על המעטפה: עדנה גדיאל. כיום – שוחט.
יום חמישי, 3 ביולי 2025
גלויה אספת מיסדי העיר והגרלת המגרשים תרס"ט כ' ניסן
יום רביעי, 2 ביולי 2025
טובה יבשה
חבר שלי ביקש מחבר משותף שלו ושלי, טובה יבשה, משהו כמו מכתב המאשר שהוא מכיר אותו ועוד כמה דברים שכולם אמת לאמיתה. בהחלט טובה יבשה וזה צמד מילים מאמא שלי ואני משער שזה מגיע משפה אחרת אולי פולנית. אני מניח שאם יש טובה יבשה אז יש טובה רטובה בה צריכים להיכנס למים וצריך להרטיב את הטוסיק.
יום שבת, 28 ביוני 2025
חלום עם דולנד
מינה ואני נמצאים באמריקה הגדולה בפארק משחקים משהו כמו עיר הנוער שלנו עם כל מיני משחקים, אורות, נצנצים ופירוטכניקה והכל ברגוע ולפתע אוטו גולף כזה כשהנהג לא פחות מדונלד טראמפ והוא אומר לי תשב איתי בחור צעיר אני יודע שאתה מישראל בוא ותראה איזה דבר עשינו פה. אני המום כי אין שום אבטחת אישים למרות שהכל עם מצלמות ואנשים מתפעלים מהנשיא עם העניבה האדומה והוא עושה צחוקים ושיגועים ומבקש מאנשים לפנות דרך וכולם מאד מבסוטים אבל לא נלהבים כמוני ואני מבקש ממינה שתצלם אותי עם הנשיא והיא צוחקת מרחוק ואומרת אני לא יכולה תגיד לו שיסע לאט ותחזיק את הכסא כי אצלו אין לדעת ודולנד אומר לי זו בטח מינה ואני המום איך הוא יודע ואז הוא אומר אנחנו פה באמריקה יודעים עליכם הכל אפילו ביבי לא מבין והוא עושה סימן עם היד על הפה ודונלד אומר אני אוהב את כולכם ולי הוא קורא שוב בחור צעיר והכל באנגלית אבל לא כמו של אובמה אהובי ואני אומר מי יאמין לי שהייתי עם מלך העולם באותו צעצוע ואין תמונה, ואז אנחנו נתקעים במחסום ואיש לא מתרגש מהנשיא שעושה סימן עם הידיים שכלום לא יעזור כי מחסום באמריקה זה מחסום. ואז אני רואה עוד כאלה רכבים ועליהם עוד דמויות של דולנד טראמפ אבל אני בטוח שזה שלי הוא האמיתי. מינה עומדת בצד ומתפוצצת מצחוק ואומרת מה לא שמת לב שזה כפיל ואפילו ישראלי ואני מכירה אותו מרמת גן. כל מילה אמת. בקלפי.
יום חמישי, 26 ביוני 2025
זכרון בסלון עם נירה פורת לבית אלרון/הלפרן/פרסיקו
סבא של נירה ישראל הלפרן וסבא שלנו יחיאל הלפרן היו אחים. הראשון עלה ארצה והשני במעלות קדושים. אבא של נירה ודורית אחותה היה בן דוד של אימא שלנו. יצחק אלרון/הלפרן גאווה משפחתית. נירה סיפרה על הפרק בארגנטינה עם חטיפת אייכמן שהוריה יצחק ושרה היו שותפי סוד. היה מאד מאד מיוחד, מעניין ומשפחה זה דבר בלתי גמיר.
ולינק של סרטון ראשון מהאירוע
פורים שנות החמישים
פורים לפני הרבה שנים. שנות החמישים. רמת הטייסים וגם יפו. האחיות שלי וגם פיוטר ליפמן ע"ה הבן של לאה ויורק שהיה צלם מפורסם ועבד גם עם רומן פולנסקי